Chléb pita s jehněčím a salsou
30 min.

Ingredience
- 500gramůJehněčí kýta
- 1lžíceŠťáva citrónová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSalát hlávkový
- 300gramůSalsa rajčatová
- 300gramůChléb Pita
- 1kusČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kousky, přidáme sůl, pepř, šťávu z citronu, olej, česnek a necháme asi 20 minut marinovat a pak kousky jehněčího napícháme na špejle. Rajčatovou salsu prohřejeme.
- 2Zapneme troubu na gril a grilujeme jehněčí maso z každé strany 4 minuty. Pita chleby rozkrojíme a necháme mírně opéci na grilu. Do každého vložíme list hlávkového salátu a jehněčí sejmuté ze špejlí, povrch zakápneme salsou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.