Chléb pohankový
50 min.
Ingredience
- 2,75decilitryVoda pitná
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 1lžíceCukr krupice
 - 1,5lžičkySůl
 - 250gramůMouka pšeničná hladká
 - 125gramůMouka pohanková
 - 75gramůVločky pohankové instantní
 - 1lžíceMléko plnotučné sušené
 - 2lžičkyDroždí sušené
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
359 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky a pohankové vločky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
 - 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
 - 4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.