Chléb s česnekem pro diabetiky a celiaky
80 min.
Ingredience
- Kvásek
- 5decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 1baleníDroždí sušené
- Těsto
- 800gramůSměs Promix T
- 1kusKypřící prášek bezlepkový
- 1lžíceSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceKmín celý
- 3stroužkyČesnek
- 5decilitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
148 g
Vláknina
437 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme kvásek: do misky dáme 1 dl vlažné vody, 1 celý sáček sušených kvasnic a 1 lžičku cukru. Kvásek necháme vzejít.
- 2Do mísy nasypeme 800 g směsi Promix T, kterou promícháme s bezlepkovým kypřícím práškem do pečiva (dr. Oetker). Ještě přidáme 1 lžíci soli, 1 lžíci cukru, 1 lžíci oleje, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci kmínu, 2 vejce a 3 stroužky prolisovaného česneku. Směs promícháme, přilijeme kvásek a podle potřeby vodu 3-5 dl. Dobře uhnětené těsto by mělo být hladké a vláčné.
- 3Těsto dáme do formy vytřené olejem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30-40 minut kynout na teplém místě.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 50-60 minut.
- 5Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).
- 6Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.