Chléb s ovesnými vločkami z domácí pekárny
85 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
 - 200gramůMouka pšeničná celozrnná
 - 100gramůOvesné vločky
 - 100gramůŠrot ječný
 - 100gramůMouka sójová plnotučná
 - 0,5lžičkaMed včelí
 - 1,5lžičkySůl
 - 1lžičkaKmín drcený
 - 0,5lžičkaFenykl obecný
 - 30gramůDroždí
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
6 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, postupně přisypeme oba druhy mouky, šrot a vločky, přidáme koření. Doprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
 - 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
 - 4V průběhu cyklu hnětení – míchání zkontrolujeme hustotu těsta, v případě nutnosti přilijeme vodu. Suroviny totiž obsahují hodně vlákniny a potřebují více vody.
 - 5Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb v ní necháme téměř vychladnout a teprve pak ho opatrně vyklepneme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.