Chléb se slunečnicí a s příchutí javorového sirupu
260 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
 - 200gramůMouka bezlepková Mantler
 - 100gramůSměs Promix T
 - 90gramůMouka pohanková
 - 1lžíceSměs Promix forte
 - 1lžičkaCukr krupice
 - 2lžíceSirup javorový
 - 5gramůMáslo čerstvé
 - 9gramůSůl
 - 1lžíceMléko plnotučné sušené
 - 1lžíceOcet kvasný lihový
 - 50gramůSlunečnice - semena
 - 20gramůDroždí sušené
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby domácí pekárny vlijeme všechny tekuté přísady - vodu, ocet, rozpuštěné máslo a javorový sirup a promícháme. Poté do směsi nasypeme sypké suroviny - cukr, sušené mléko, všechny druhy mouky, slunečnicová semínka a sušené droždí. Nakonec směs ochutíme solí.
 - 2Potom nádobu se surovinami vložíme do pekárny, nastavíme ji na program Gluten frei pro bezlepkové pečení a domácí pekárnu zapneme. Po chvíli míchání pekárnu vypneme, otevřeme a stěrkou setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby a vmícháme je do těsta a pekárnu znovu zapneme.
 - 3Chléb je hotový asi po 2 hodinách - podle délky programu pekárny. Takto upečený chléb podáváme vychladlý, nakrájený na krajíce, jako ostatní podobné pečivo.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.