Chléb z olivového oleje
95 min.

Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 600mililitrůVoda pitná
- 175gramůMouka pšeničná celozrnná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 125mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
3 g
Vápník
20 mg
Postup přípravy
- 1Droždí nasypeme do mísy se 400ml vody a necháme 5 minut rozpouštět. Poté přidáme mouku a pořádně zamícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
- 2Potom přidáme sůl a olej. Popřípadě přisypeme mouku nebo přilijeme vodu, dokud nezískáme pevné, ale pružné těsto.
- 3Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy a počkáme 50 minut, dokud těsto nevykyne. Poté lehce promícháme a počkáme ještě 20 minut na dokynutí.
- 4Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vytvoříme podlouhlý bochník chleba, do kterého uděláme nožem zářez pro ozdobu. Poté už jen stačí dát do trouby a péct na 200 stupňů cca 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.