Chleba s pekanovými oříšky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
34 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě chlebíčkové formy vymažeme tukem.
  • 2
    V misce smícháme droždí se 120 ml vlažné vody a necháme odstát. Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme změklé máslo, cukr, kmín, droždí, zbývající vodu a řádně promícháme.
  • 3
    Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. Do těsta vmícháme sekané ořechy a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě hodiny kynout. Z vykynutého těsta uděláme dvě šišky a dáme je do forem asi na sedmdesát minut dokynout. V troubě předehřáté na 190°C pečeme asi padesát minut, dokud chleby nezezlátnou. Na mřížce je necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.