Chleba z melasy
230 min.

Ingredience
- 4lžíceVoda pitná
- 2lžičkyDroždí sušené
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMelasa
- 2lžíceSůl
- 50gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1kusVejce slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vymažeme 2 menší chlebíčkové formy tukem.
- 2V misce necháme rozpustit droždí se 4 lžícemi vlažné vody. V míse umícháme maizenu, melasu, změklé máslo, vroucí vodu a polovinu mouky a řádně promícháme. Poté přimícháme rozšlehané vejce, zbývající mouku se solí. Pokud se těsto při zpracovávání nepřestává lepit, přidáme trochu mouky. Poté na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse kynout asi 2-3 hodiny.
- 3Z vykynutého těsta uděláme 2 šišky, vložíme do forem a necháme ještě asi 1 1/2 hodiny kynout (dokud těsto nevyběhne až nad okraj formy). Troubu předehřejeme na 190°C a chleby pečeme asi 50 minut. Chleby jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.