Chlebíčky se smrži
45 min.

Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSýr Gruyére
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4krajíceChléb celozrnný pšeničný
- 250gramůSmrže čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smrže očistíme, omyjeme a necháme okapat. Potom houby nakrájíme na kousky a podusíme na másle spolu se solí a pepřem asi 20 minut. Okořeníme špetkou muškátu a nakonec podlijeme smetanou.
- 2Středy plátků chleba vyhloubíme a do důlků vložíme podušené smrže. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Chlebíčky zapékáme asi 10 minut v horké troubě a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.