Chlebová polévka s hrozinkami
35 min.

Ingredience
- 120gramůChléb pšeničný (bílý)
- 110gramůHrozinky
- 25gramůCukr krupice
- 600mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,33kusSkořice celá
- 0,25kusVanilkový lusk
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1V hrnci ve vodě svaříme chleba nakrájený na kostky s kořením, hrozinkami a cukrem. Do hrnečku vlijeme 100 ml piva, rozšleháme v něm solamyl a zašleháme do vroucí polévky. Poté přidáme zbytek piva, povaříme a vmícháme rozšlehané žloutky, které jen necháme přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.