Chlebová polévka se sýrem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 5krajícůChléb konzumní
- 300gramůSýr Čedar
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,5decilitryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 250gramůSmetana
- 20gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
932 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Přikládáme tenké krajíce černého chleba, slabé plátky sýra, posypeme mletou paprikou. Ihned zalijeme horkou vodou, necháme probublat a dřevěnou vařečkou promícháme.
- 2Ochutíme solí, pepřem, vsypeme kmín a za častého promíchání vaříme až do rozvaření chleba. Stáhneme ze sporáku, vmícháme kysanou smetanu, promícháme.
- 3Polévku ihned podle porcí rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme. Porce s polévkou posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.