Chlebový nákyp s goudou
65 min.

Ingredience
- 3kusyCibulka jarní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůGouda
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 300gramůHlíva ústřičná
- 400mililitrůMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- 8plátkůChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
34 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Toasty zbavíme kůrky a nakrájíme na 3 cm velké čtverečky. Několika toastovými čtverečky vyložíme dno zapékací mísy.
- 2Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme máslo a hlívy na něm opečeme. Po 3 minutách přidáme prolisovaný česnek, přimícháme ocet, necháme povařit. Osolíme a opepříme.
- 3Goudu nastrouháme.
- 4Do zapékací mísy postupně vrstvíme houby, chléb a sýr. Smícháme mléko, vejce a hořčici, osolíme a opepříme, připravenou směsí přelijeme nákyp. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Po vyjmutí ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.