Chlebový salát s rajčaty
30 min.

Ingredience
- 2lžíceBazalka
- 8lžicOlej olivový
- 4kusyRajčata
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceKapary sterilované
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Bílý chléb nakrájíme na kostky a opečeme je na oleji (3 lžíce) na teflonové pánvi do zlatova. Vyjmeme a položíme na papírovou utěrku.
- 2Omytá rajčata nakrájíme na kousky, oloupané cibulky na kolečka. Kapary drobně nasekáme.
- 3Smícháme vinný ocet, zbylý olivový olej, sůl a pepř. Směs promícháme s rajčaty, cibulkou, kapary, nasekanou bazalkou a petrželkou. Přidáme opečený chléb, necháme asi 5 minut rozležet.
- 4Salát podáváme ozdobený snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.