Chlebový závitek plněný sýrem
70 min.
Ingredience
- 2,4decilitryVoda pitná
 - 2lžíceOlej olivový
 - 1lžíceCukr krupice
 - 1,5lžičkySůl
 - 250gramůMouka pšeničná hladká
 - 200gramůMouka pšeničná celozrnná
 - 2lžíceMléko plnotučné sušené
 - 1lžičkaDroždí sušené
 - 8kusůCibulka jarní
 - 2stroužkyČesnek
 - 4lžícePetržel - nať
 - 200gramůSýr Cottage
 - 15gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na jemno. Stroužky česneku oloupeme a jemně nakrájíme, omytou petrželovou nať nasekáme také na jemno. Připravenou zeleninu smícháme v misce se sýrem.
 - 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
 - 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
 - 5Potom ho rozválíme na placku o rozměru přibližně 35 x 25 cm, potřeme směsí sýra a zeleniny, z kratší strany zarolujeme a konce přitiskneme k sobě, aby se zabránilo vytečení náplně.
 - 6Roládu položíme na lehce olejem potřený plech spojem dolů, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemá dvojnásobný objem.
 - 7Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia a vykynutý závitek v ní pečeme 40 až 45 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Ještě horký potřeme rozpuštěným máslem a necháme pomalu vychladnout.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.