Chobotničky s rýží
55 min.
Ingredience
- 1kusČesnek
 - 300gramůRýže Basmati
 - 350gramůChobotnice
 - 300gramůRajčata
 - 1kusCibule
 - 1kusŠalotka
 - 60gramůPetržel - nať
 - 750mililitrůVývar rybí
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 60gramůOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme chapadla chobotniček a vaříme 20 minut v osolené vodě. Scedíme, stáhneme kůži, pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotku, stroužek česneku a cibuli, které podrtíme. Petrželku nasekáme.
 - 2Rajčata spaříme a nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme olej, přidáme česnek, nasekanou šalotku, petrželku. Nasekanou šalotku osmažíme a přidáme pokrájená chapadla chobotniček, smažíme 2-3 minuty. Přisypeme nasekaná rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše podusíme za občasného zamíchání. Vše posypeme nasekanou petrželkou.
 - 3Připravíme rýži. Uvedeme do varu rybí vývar. Do zapékací nádoby dáme 20 g másla. Nasekanou cibuli osmažíme. Přisypeme rýži, smažíme za občasného zamíchání 2 minuty. Přilijeme vařící rybí vývar.
 - 4Zamícháme, zakryjeme pekáč pokličkou a dáme vařit rýži na 18 minut do předehřáté trouby na 190 °C, nemícháme. Pekáč vytáhneme z trouby, vmícháme kousky pokrájeného másla a rýži promícháme. Hotovou rýži přendáme na servírovací mísu a přelijeme omáčkou s chapadly. Hotový pokrm podáváme horký.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.