Chodské lívanečky z bramborového těsta
75 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 200gramůPovidla jablková
- 5lžicPerník
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 7decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Den předem omyjeme brambory, v hrnci se 7 dl vody je uvaříme do měkka (přibližně 20 minut). Brambory scedíme, necháme mírně vychladnout a oloupeme, následně je dáme do mísy, zakryjeme poklicí a odložíme je.
- 2Druhý den brambory jemně nastrouháme, dáme opět je do mísy, přisypeme hrubou mouku, přidáme vejce, rozpuštěné vlahé máslo, ochutíme solí, cukrem a těsto dobře promísíme. Na pomoučený válu vytvoříme plát, ze kterého vykrajujeme placičky o průměru přibližně 10 cm. Plech vytřeme olejem a necháme v předehřáté troubě rozpálit při 220°C. Lívanečky opatrně vložíme na plech a pečeme do zlatova z obou stran.
- 3Upečené potřeme povidly z jablek, posypeme nastrouhaným perníkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.