Chodské lívanečky z bramborového těsta

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem omyjeme brambory, v hrnci se 7 dl vody je uvaříme do měkka (přibližně 20 minut). Brambory scedíme, necháme mírně vychladnout a oloupeme, následně je dáme do mísy, zakryjeme poklicí a odložíme je.
  • 2
    Druhý den brambory jemně nastrouháme, dáme opět je do mísy, přisypeme hrubou mouku, přidáme vejce, rozpuštěné vlahé máslo, ochutíme solí, cukrem a těsto dobře promísíme. Na pomoučený válu vytvoříme plát, ze kterého vykrajujeme placičky o průměru přibližně 10 cm. Plech vytřeme olejem a necháme v předehřáté troubě rozpálit při 220°C. Lívanečky opatrně vložíme na plech a pečeme do zlatova z obou stran.
  • 3
    Upečené potřeme povidly z jablek, posypeme nastrouhaným perníkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.