Chřestová polévka s jíškou
45 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej stolní
 - 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 250mililitrůMléko polotučné
 - 2,75litryVývar zeleninový
 - 150gramůChřest sterilovaný
 - 10gramůPolévkové koření
 - 1lžičkaMuškátový oříšek
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř bílý
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1lžícePažitka
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
524 mg
Postup přípravy
- 1Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku ochutíme muškátovým oříškem a pepřem a za stálého promíchávání vléváme vlažný vývar. Vývar s jíškou vaříme 20 minut. Ke konci varu přiléváme mléko. Polévku krátce povaříme a přecedíme.
 - 2Do zcezené polévky dáme kousky sterilovaného chřestu, osolíme a krátce povaříme. Polévku doplníme polévkovým kořením a povaříme. Před podáváním vsypeme do polévky nasekanou petrželku a pažitku. Polévku podáváme horkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.