Chřestový nákyp
75 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 50mililitrůVývar zeleninový
 - 2kusyVejce slepičí
 - 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 8gramůPažitka
 - 400mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, oloupeme, odkrojíme dolní čtvrtiny a pokrájíme na kostičky. Zbytek chřestu pokrájíme na plátky. Chřestové kostičky uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, chřest rozmixujeme a necháme vychladnout.
 - 2Potom do pyré vmícháme vejce a smetanu, osolíme a opepříme. Pažitku omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
 - 3Plátky chřestu osmahneme na másle, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí.
 - 4Zapékací mističky naplníme částí mixovaného chřestu, přisypeme chřest podušený a překryjeme další vrstvou pyré.
 - 5Nákyp necháme zapéct v troubě 40 minut při 160°C ve vodní lázni. Servírujeme posypaný sekanou pažitkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.