Chřestový salát s olivovo-vínovou marinádou
35 min.
Ingredience
- 300gramůChřest bílý
 - 5lžicVíno červené
 - 10kusůOlivy černé
 - 2kusyCibule
 - 1lžičkaCitronová šťáva
 - 1špetkaSůl
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
34 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme doměkka v osolené vodě a necháme okapat. Kousky okapaného chřestu dáme do servírovacích misek, zalijeme je marinádou z oliv a dáme do lednice vychladit.
 - 2Příprava marinády: olivy a cibuli nakrájíme na drobné kousky a zalijeme vínem, ochutíme citrónem, solí a sekanou petrželkou.
 - 3Podáváme studené.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.