Chřestový salát se žampiony
35 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
 - 1špetkaSůl
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 1lžičkaCukr krupice
 - 200gramůŽampiony čerstvé
 - 3lžíceOcet malinový
 - 1lžičkaKoriandr mletý
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 6lžicOřechový olej
 - 1hrstŘeřicha
 - 1decilitrCitronová šťáva
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme od hlavičky dolů, konce odkrojíme. Do vařící osolené vody přidáme máslo a cukr, vložíme chřest a 20 minut necháme vařit. Uvařený chřest pak necháme vychladnout a nakrájíme jej na přibližně 4 až 5 centimetrů dlouhé kousky.
 - 2Navhčenou utěrkou otřeme žampiony, nakrájíme je na tenké plátky a v míse promícháme s citronovou šťávou.
 - 3Připravíme octovou zálivku - rozmícháme malinový ocet, koriandr a pepř, metlou pak postupně přišleháváme olej.
 - 4Okapané žampiony smícháme s nakrájeným chřestem a zálivkou. Salát v servírovací misce nakonec ještě posypeme opláchnutou řeřichou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.