Chutná paštika z kuřecích jater
17 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
 - 1kusCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 5mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 3špetkySůl
 - 2špetkyPepř bílý
 - 2špetkyPaprika mletá sladká
 - 250gramůJátra drůbeží
 - 0,5lžičkaMajoránka
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí játra zbavíme blanek, pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a stroužky česneku drobně pokrájíme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kuřecí játra a za stálého míchání je orestujeme doměkka (přibližně 3 -4 minuty.) Pak přimícháme česnek a restujeme ještě 1 minutu. Játra pak ochutíme 50ml smetany, solí, pepřem, červenou paprikou, majoránkou, směs promícháme, dáme do mixéru a rozmixujeme ji na pyré.
 - 2Hotovou paštiku dáme do skleničky, vychladlou uzavřeme a dáme do lednice.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.