Chutný, přírodně usmažený kapr
25 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel hladkolistá
 - 400gramůKapr obecný
 - 4špetkyPepř bílý
 - 80gramůMouka rýžová
 - 2,5lžíceOlej Heliol jedlý
 - 0,25kusSalát ledový
 - 1kusCitrony
 - 0,5lžíceHořčice plnotučná
 - 0,5lžičkaSůl mořská
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
195 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme si listy salátu, vodu z nich setřepeme a suché poklademe na talíře. Omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a odložíme ji do misky. Omytý citrón (nejlépe chemicky neošetřený) rozkrájíme na čtvrtky. Omyté a osušené filety vykostěného kapra nakrájíme na proužky široké asi 3-4cm. Proužky masa potřeme hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme je v rýžové mouce.
 - 2V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme kousky obaleného kapra z každé strany dozlatova. Usmaženého kousky kapra rozdělíme, poklademe je na listy salátu, posypeme je petrželkou, přidáme k nim čtvrtky citrónu a hned servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.