Chutný těstovinový salát s Nivou
25 min.

Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 500gramůTěstoviny Garganelli
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusPaprika červená
- 8kusůRajčata Cherry
- 2kusyCibule lahůdková
- 3špetkyPepř bílý
- 2špetkySůl bylinková
- 2lžíceBazalka
- 160gramůNiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
6 g
Cukr
738 mg
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci přivedeme k varu 3l vody se solí. Jakmile se začne voda vařit, vysypeme do ní těstoviny (italského tipu) a vaříme je podle návodu al dente, to je o minutu méně, než je v návodu (přibližně 10 minut).
- 2Mezitím si omyjeme papriky, zralá cherry rajčata a lahůdkovou cibulku. Papriky rozkrájíme na poloviny, odstraníme z nich semínka i se žebry, pak je nakrájíme na proužky. Zralá červená a žlutá cherry rajčátka rozkrojíme na poloviny, očištěnou cibulku pokrájíme i s části natě na tenké kroužky. Omyté lístky bazalky posekáme nadrobno.
- 3Uvařené těstoviny scedíme, odkapané dáme do mísy a necháme je vychladnout. Promícháme je s olivovým olejem, přidáme k nim pokrájenou zeleninu, pepř a rozdrobený plísňový sýr. Zlehka vše promícháme a posypeme bazalkou. Podle chuti salát můžeme dosolit. Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.