Ciabatta s pečeným rostbífem a bylinkovou remuládou
80 min.
Ingredience
- 1kusCiabatta
- 2lžíceSalát hlávkový
- Pečený rostbíf s bylinkovou remuládou [53433]
- 0,25lžičkaHořčice
- 0,5lžíceOlej olivový
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaRozmarýn čerstvý
- 0,25špetkaSůl
- 0,25kilogramHovězí roštěnka níz. peč.
- Remuláda
- 4lžíceMajonéza
- 2lžíceJogurt nízkotučný
- 2kusyŠalotka
- 1kusOkurky nakládané
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaPetržel kudrnka
- 0,25špetkaSůl
- 0,25špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1614 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
102 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na remuládu rozmícháme v misce majonézu s jogurtem, osolíme a opepříme dle chuti a přidáme prolisovaný česnek. Cibulku a petrželku najemno nasekáme, kyselou okurku nastrouháme. Vše vmícháme do jogurtu a necháme vychladit v lednici.
- 2Ciabattu rokrojíme, potřeme připravenou remuládou, doplníme salátem nebo jinou zeleninou a rozložíme na ni na tenké plátky nakrájený rostbíf.
- 3Ihned podáváme.
- 5Pečený rostbíf s bylinkovou remuládou [53433]:
- 6Roštěnec očistíme a ostrým nožem odstraníme vrchní blány. Maso stáhneme tenkým provázkem pro udržení tvaru.
- 7Na marinádu otrháme z rozmarýnu jednotlivé jehličky a v nerezové misce smícháme s olejem, pepřem, solí a hořčicí. Touto směsí potřeme maso ze všech stran, odložíme na chladném místě a necháme marinovat min. 2 hodiny.
- 8Poté rozpálíme pánev a maso zprudka po obou stanách opečeme. Přemístíme do porcelánové mísy a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 50-60 minut pro úpravu medium. Po vyjmutí odstraníme provázek a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.