Cibulák

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plechy vytřeme máslem, troubu předehřejeme na 130 °C. Mouku prosejeme do mísy, uděláme uprostřed důlek, rozdrobíme do něj droždí, zalijeme 2 lžícemi vlažného mléka, přidáme cukr a necháme vykynout. Poté přilijeme rozpuštěné máslo, zbylé mléko a sůl a dobře vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou necháme vykynout. V mezičase najemno nakrájíme cibuli, salám nadrobno, vejce rozšleháme se smetanou, kmínem a solí. Cibuli s masem usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Vykynuté těsto rozdělíme na dva plechy, rozprostřeme rovnoměrně. Na těsto rozdělíme cibuli s masem a zalijeme rozšlehanými vejci. V předehřáté troubě pečeme asi 45 minut. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.