Cibulová polévka s jablky
40 min.
Ingredience
- 500gramůCibule červená
- 5kusůCibulka jarní
- 100gramůSlanina vepřová
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusJablka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
35 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou červenou cibuli rozpůlíme, omytou jarní cibulku nakrájíme na kousky.
- 2Na rozehřátém másle rozškvaříme slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme oba druhy cibule a necháme zesklovatět. Poprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vývarem a smetanou. Zamícháme a vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
- 3Oloupané jablko nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a dužinu nahrubo nastrouháme. Jablko přidáme do polévky 5 minut před koncem varu. Polévku osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.