Cibulový koláč s žampiony
45 min.
Ingredience
- 170gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůMáslo čerstvé
- 80gramůZakysaná smetana
- Na cibuli
- Na žampiony
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, změklým máslem a smetanou. Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme, vložíme do koláčové formy, propícháme dno vidličkou, vyložíme např. keramickými kuličkami a v předehřáté troubě na 200°C pečeme zhruba 10 minut. Poté kuličky odstraníme a korpus dopečeme dozlatova.
- 2Meitím cibuli nakrájíme nadrobno, tymián nasekáme najemno, žampiony rozčtvrtíme. Na pánvi zpěníme cibuli s tymiánem a osmažíme dozlatova. K cibuli rozdrobíme sýr a promícháme. Na další pánvi na másle osmažíme žampiony, vmícháme smetanu, sůl, pepř a odložíme na teplo.
- 3Do korpusu navrstvíme cibulovou směs smíchanou se žampiony, ozdobíme najemno posekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.