Cibulový koláč s žampiony

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, změklým máslem a smetanou. Vypracujeme hladké těsto, které vyválíme, vložíme do koláčové formy, propícháme dno vidličkou, vyložíme např. keramickými kuličkami a v předehřáté troubě na 200°C pečeme zhruba 10 minut. Poté kuličky odstraníme a korpus dopečeme dozlatova.
  • 2
    Meitím cibuli nakrájíme nadrobno, tymián nasekáme najemno, žampiony rozčtvrtíme. Na pánvi zpěníme cibuli s tymiánem a osmažíme dozlatova. K cibuli rozdrobíme sýr a promícháme. Na další pánvi na másle osmažíme žampiony, vmícháme smetanu, sůl, pepř a odložíme na teplo.
  • 3
    Do korpusu navrstvíme cibulovou směs smíchanou se žampiony, ozdobíme najemno posekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.