Cikánská hovězí roláda
110 min.
Ingredience
- 75gramůSlanina vepřová
- 750gramůHovězí maso zadní
- 75gramůHovězí výřez
- 150gramůVepřový výřez
- 30gramůSůl
- 1,5gramyPepř černý mletý
- 75gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 75gramůSalám jemný
- 120gramůTuk
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 150gramůPaprikové lusky čerstvé
- 900mililitrůVoda pitná
- 275gramůCibule
- 30gramůVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme rozkrojíme na pláty a doširoka je rozklepeme.
- 2Hovězí a vepřový výřez umeleme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme kapii nakrájenou na kostičky, hrášek a promícháme.
- 3Směsí potřeme pláty masa, na mleté maso rozložíme slaninu nakrájenou na nudličky, oloupaný salám a třetinu dávky oloupané cibule, kterou jsme nakrájeli na kolečka.
- 4Maso zavineme, převážeme provázkem nebo nití, opečeme v části tuku a vyjmeme.
- 5V tuku od opékání dorůžova osmažíme zbylou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme a přilijeme část vody.
- 6Do základu vložíme připravené rolády a dusíme je pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme teplou vodou.
- 7Měkké maso vyjmeme a zbavíme nití. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme prosátou mouku, osmahneme, přidáme pepř, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme.
- 8Nakonec šťávu procedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.