Cikánská sekaná
80 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso přední
 - 250gramůVepřová plec
 - 250gramůUzené maso vařené
 - 60gramůCibule
 - 80gramůOkurky nakládané
 - 1kusVejce slepičí
 - 60gramůStrouhanka
 - 40mililitrůMléko polotučné
 - 10gramůSůl
 - 4gramyPepř černý mletý
 - 10gramůPaprika mletá sladká
 - 600gramůBramborová kaše
 - 40gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí, vepřové i uzené maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, kyselé okurky pokrájíme na drobné kostičky.
 - 2Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, cibuli, okurky, strouhanku, vejce, důkladně promícháme a z masové hmoty vytvarujeme šišku. Vložíme ji do pekáče, posypeme hoblinkami másla, dáme do trouby a pečeme při střední teplotě přibližně hodinu, občas podle potřeby podléváme vodou.
 - 3Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. Přelijeme lžící vypečené šťávy.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.