Cikánské hovězí plátky
110 min.

Ingredience
- 300gramůOkurky nakládané
- 750gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůTuk
- 2920gramůBrambory
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 800mililitrůVoda pitná
- 350gramůCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.
- 2Plátky po obou stranách opečeme na polovině tuku.
- 3Polovinu cibule nakrájíme na drobno, dorůžova osmahneme na tuku po plátkách, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, podusíme a zalijeme teplou vodou.
- 4Do základu přidáme maso a dusíme pod poklicí doměkka.
- 5K poloměkkému masu přidáme oloupané a na kousky nakrájené brambory a krátce povaříme. Zahustíme zásmažkou připravenou ze zbývajícího tuku a z prosáté mouky. Za občasného promíchání dusíme doměkka, podle potřeby dosolíme.
- 6Slaninu nakrájíme na drobno, roztavíme a dorůžova na ní osmažíme druhou polovinu cibule, kterou jsme nakrájeli na plátky.
- 7Okurku nakrájíme na ozdobné vějířky.
- 8Při podávání klademe do středu talíře dušené brambory, přes ně položíme plátek masa, přelijeme jej omáčkou, posypeme osmaženou cibulí se slaninou a nakonec pokrm ozdobíme okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.