Cikánský chléb
80 min.
Ingredience
- 1000gramůChléb pšeničný (bílý)
- 200mililitrůVoda pitná
- 1000gramůVepřový bok
- 30gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 5gramůKmín celý
- 150gramůKřen
- 100gramůPaprika sterilovaná
- 50gramůČesnek
- 100gramůHořčice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
57 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky (1ks na porci).
- 2Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem.
- 3Plátky masa rozložíme do pekáče na plocho, posypeme kmínem, podlijeme vodou a v rozpálené troubě upečeme doměkka.
- 4Měkké, dozlatova upečené plátky klademe na krajíčky chleba, potřeme hořčicí, posypeme očištěným, nastrouhaným křenem a nakonec ozdobíme kapií.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.