Čínská polévka z kuřete

100 min.
Čína

Ingredience

      • 25gramůHouby sušené
      • 1kusKuře
      • 50gramůNudle rýžové
      • 350gramůBambusové výhonky
      • 1lžíceOmáčka sójová
      • 1lžíceChilli omáčka
      • 2kusyBujón slepičí
      • 1baleníZeleninová směs čínská - mražená
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    676 kcal
    Bílkoviny
    57 g
    Tuky
    43 g
    Sacharidy
    13 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    2 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Na tenké nudličky nakrájíme okapané sušené černé houby (ucho Jidášovo), které jsme předtím máčeli 2-3 hodiny.
    • 2
      Do hrnce s 2,5 l vařící vody dáme 2 kostky kuřecího vývaru, nasypeme mraženou čínskou zeleninovou směs a vložíme celé kuře o váze přibližně 1 kg. Počkáme, až voda znovu vzkypí, snížíme příkon tepla, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi hodinu.
    • 3
      Kuře vyjmeme z polévky, necháme trochu vychladnout, abychom mohli z kostí obrat maso. To nakrájíme na malé kousky, které spolu s rýžovými nudlemi vložíme do misky a zalijeme vařící vodou. Vodu po třech minutách slijeme, maso s nudlemi rychle propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
    • 4
      Kuřecí maso s nudlemi dáme do vývaru, přidáme pokrájené houby, řádně zamícháme a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 20 minut, přidáme okapané, na tenké nudličky nakrájené bambusové výhonky a ještě krátce povaříme.
    • 5
      Podle chuti dochutíme chilli omáčkou a sójovou omáčkou.
    • 6
      Podáváme na předehřátých talířích a čerstvým chlebem.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.