Čínská polévka z kuřete
100 min.
Ingredience
- 25gramůHouby sušené
- 1kusKuře
- 50gramůNudle rýžové
- 350gramůBambusové výhonky
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceChilli omáčka
- 2kusyBujón slepičí
- 1baleníZeleninová směs čínská - mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na tenké nudličky nakrájíme okapané sušené černé houby (ucho Jidášovo), které jsme předtím máčeli 2-3 hodiny.
- 2Do hrnce s 2,5 l vařící vody dáme 2 kostky kuřecího vývaru, nasypeme mraženou čínskou zeleninovou směs a vložíme celé kuře o váze přibližně 1 kg. Počkáme, až voda znovu vzkypí, snížíme příkon tepla, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi hodinu.
- 3Kuře vyjmeme z polévky, necháme trochu vychladnout, abychom mohli z kostí obrat maso. To nakrájíme na malé kousky, které spolu s rýžovými nudlemi vložíme do misky a zalijeme vařící vodou. Vodu po třech minutách slijeme, maso s nudlemi rychle propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 4Kuřecí maso s nudlemi dáme do vývaru, přidáme pokrájené houby, řádně zamícháme a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 20 minut, přidáme okapané, na tenké nudličky nakrájené bambusové výhonky a ještě krátce povaříme.
- 5Podle chuti dochutíme chilli omáčkou a sójovou omáčkou.
- 6Podáváme na předehřátých talířích a čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.