Čínská rajská polévka s masem
30 min.

Ingredience
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 500gramůRajčata
- 100gramůVepřové maso libové
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaVegeta
- 2lžíceSolamyl
- 1špetkaKmín mletý
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Vejce rozšleháme v misce metlou, Solamyl rozmícháme s trochou vody. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce osmahneme nakrájené maso, zasypeme ho špetkou kmínu a pánev odstavíme z ohně.
- 3V hrnci přivedeme do varu vývar, přidáme čtvrtky rajčat a 10 minut vaříme. Pak přidáme osmahnuté maso, cukr, Vegetu a rozmíchaný Solamyl. Za stálého míchání polévku vaříme, dokud nezhoustne. Na závěr přiléváme do vařící polévky pomalu kolem dokola kraje hrnce rozšlehaná vejce. Polévku už nemícháme, aby vajíčka utvořila větší noky. Podle chuti osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.