Čínský salát s kuřecím masem
60 min.
Ingredience
- 680gramůKuřecí prsa
 - 4lžíceOmáčka sójová
 - 1špetkaKoření pěti vůní
 - 2lžičkyCitronová šťáva
 - 1lžičkaSůl
 - 3lžíceOlej slunečnicový
 - 2lžíceOlej sezamový
 - 1lžíceSezam - semena
 - 2lžíceVíno rýžové čínské
 - 2kusyMrkev kořen
 - 1kusCibulka jarní
 - 85gramůFazolové výhonky
 - 0,5kusOkurka salátová
 
- Zálivka
- 4lžíceArašídová pomazánka
 - 2lžičkyCitronová šťáva
 - 2lžičkyOlej sezamový
 - 1kusCibulka jarní
 - 0,25lžičkaChilli koření mleté
 - 1decilitrVoda pitná
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou. Přidáme lžíci sójové omáčky, prášek z pěti druhů koření a trochu citronové šťávy. Zakryjeme, přivedeme k varu, povaříme cca 20 minut.
 - 2Okurku oloupeme, nakrájíme na kratší tenké proužky, nasypeme do cedníku, osolíme a zakryjeme zatíženým talířem. Necháme stát půl hodiny a pod cedník umístíme nádobu.
 - 3Kuřecí maso vyjmeme z hrnce, necháme chvíli vychladnout, odstraníme kůži a kousky masa přejedeme válečkem, aby změkly. Nakrájíme na tenké nudličky a odložíme.
 - 4V pánvi rozpálíme slunečnicový a sezamový olej. Za stálého míchání na něm opražíme sezamová semínka cca půl minuty. Vmícháme zbytek sójové omáčky a rýžové víno. Přidáme na tenké kousky nakrájenou mrkev a za stálého míchání povaříme 2-3 minuty. Mrkev z hrnce opět vyjmeme.
 - 5Nasolenou okurku opláchneme, usušíme papírovou utěrkou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, fazolové výhonky, uvařenou mrkev a veškerou šťávu, která zůstala v pánvičce. Důkladně promícháme s masem, přemístíme do mělkého talíře, zakryjeme, necháme hodinu chladit. Mezitím jednou promícháme.
 - 6Na zálivku utřeme arašídovou pomazánku s citronovou šťávou, sezamovým olejem a mletým chilli. Přilijeme trochu horké vody a vymícháme těsto. Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a důkladně promícháme.
 - 7Kuřecí maso se zeleninou rozdělíme na talíře, zalijeme zálivkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.