Citronová pěna
20 min.

Ingredience
- 1kusCitrony
- 5lžicCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 8kusůJahody zahradní
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Žloutky třeme v misce se 3 lžícemi cukru. Když pěna zbělí a nabyde, vmícháme do ní citronovou šťávu.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj zbylý cukr. Přidáme ke žloutkům a dobře promícháme.
- 3Pěnu upravíme do sklenic a ozdobíme šlehačkou a čerstvým ovocem. Necháme vychladit a podáváme s oplatkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.