Cizrna s česnekovou pastou a Tofu
60 min.
Ingredience
- 300gramůCizrna
 - 100gramůSýr sójový - Tofu
 - 1lžíceCitronová šťáva
 - 2špetkyPepř citronový
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 1lžíceOlej olivový
 - 0,5lžičkaSůl
 - 2lžícePetržel - nať
 - 2stroužkyČesnek
 - 2lžíceSezamová pasta
 - 1,2litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
90 mg
Postup přípravy
- 1Cizrnu (hummus) promyjeme a dáme do mísy s 6 dl vody. Necháme ji namočenou minimálně 12 hodin. Druhý den cizrnu scedíme dáme do hrnce s 6 dl čerstvé vody a pomalu ji vaříme asi 40 minut.
 - 2Tofu sýr pokrájíme na drobné kostičky. Čerstvou petrželku omyjeme a drobně pokrájíme, oloupaný česnek utřeme.
 - 3Z uvařené cizrny odstraníme slupky, přidáme Tofu sýr a ručním tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Do kaše přidáme sezamovou pastu (tahin), olej, utřený česnek, sůl, citronový pepř, citronovou šťávu, červenou papriku a vše znovu rozmixujeme na jemné pyré.
 - 4Posypeme petrželkou a servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.