Čočka na kyselo
35 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 750gramůČočka jedlá
- 150gramůTuk
- 20gramůSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2litryVoda pitná
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
23 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čočku přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme vodou a necháme 1-2 hodiny v chladu bobtnat. Potom čočku zvolna vaříme téměř doměkka.
- 2Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme prosátou mouku, krátce osmahneme a zamícháme do čočky.
- 3Nakonec pokrm přichutíme octem a solí a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
čt 6. 2. 2014
Je výborná, pochutnali jsme si.
Anonymní uživatel
čt 30. 10. 2014
vynikající