Čočka s teplým česnekem
45 min.

Ingredience
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
15 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve větším množství studené vody opláchneme čočku a necháme okapat.
- 2Dáme ji do většího hrnce a přilijeme vroucí vodu, aby byla ponořená.
- 3Přidáme pepř, sůl a 2 lžíce petržele.
- 4Pod poklicí vaříme 30 minut. Občas přimícháme a jeli třeba přidáme vařící vodu.
- 5Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme česnek a zprudka osmahneme a poté odstavíme.
- 6Slijeme čočku a necháme okapat. Naaranžujeme ji do mísy, přelijeme česnekovým olejem a promícháme.
- 7Vmícháme ocet, jarní cibulky a zbytek petržele, pažitku a mátu. Dochutíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.