Čokoládová pěna s třešněmi v třešňovém likéru
30 min.
Ingredience
- 48kusůTřešně
 - 2lžíceLikér třešňový
 - 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 200gramůČokoláda hořká
 - 2lžíceKakao - prášek
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1K čokoládě nalámané na kousky přilijeme 100ml vroucí smetany a důkladně promícháme.
 - 2Zbylou smetanu ochutíme třešňovým likérem a vyšleháme metlou pěnu. Poté přidáme k vlažné čokoládě.
 - 3Kruhové formičky naplníme do poloviny pěnou, doprostřed vmáčkneme 5 třešní a zakryjeme zbytkem pěny. Vložíme na cca 2hodiny do lednice.
 - 4Vychladlý dezert vyklopíme a před podáváním posypeme kakaem a dozdobíme třešněmi.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.