Čokoládová štola přelitá směsí čokolády a koňaku
50 min.
Ingredience
- Poleva
- 2lžíceMartell cognac
- 150gramůČokoláda hořká
- 50gramůMáslo čerstvé
- Těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 80gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůČokoláda hořká
- 1kusPomeranče
- 50gramůMouka polohrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni se 30 g másla. Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny, přidáme mouku, čokoládovou hmotu a kypřicí prášek. Třeme dokud nezískáme hladkou směs. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
- 3Těsto vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 8 - 10 minut. Štolu vyjmeme, necháme vychladnout ve formě a vyklopíme na tác.
- 4Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a 2 lžícemi vody. Přidáme koňak a vzniklou polevu rozetřeme stěrkou na štolu. Necháme ztuhnout a před podáváním dozdobíme rozpůlenými plátky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.