Čokoládová štola přelitá směsí čokolády a koňaku

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni se 30 g másla. Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny, přidáme mouku, čokoládovou hmotu a kypřicí prášek. Třeme dokud nezískáme hladkou směs. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
  • 3
    Těsto vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 8 - 10 minut. Štolu vyjmeme, necháme vychladnout ve formě a vyklopíme na tác.
  • 4
    Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a 2 lžícemi vody. Přidáme koňak a vzniklou polevu rozetřeme stěrkou na štolu. Necháme ztuhnout a před podáváním dozdobíme rozpůlenými plátky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.