Čokoládové řezy s ořechovým krémem
65 min.
Ingredience
- Dort
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120gramůČokoláda mléčná
- 55gramůOřechy lískové
- 90gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- Krém
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůCukr moučkový
- 55gramůOřechy lískové
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
36 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme měkké máslo, přidáme vejce, cukr, promícháme. Přisypeme mouku, špetku soli, kypřící prášek, mleté ořechy a přidáme roztavenou čokoládu. Vypracujeme těsto, tím naplníme formu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut.
- 2Do rendlíku vložíme žloutky, přidáme cukr, promícháme. Přisypeme mleté ořechy, zalijeme mlékem, smetanou a za stálého míchání zahříváme, až krém zhoustne. Odstavíme, necháme vychladnout.
- 3Upečenou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme na řezy, ozdobíme ořechovým krémem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.