Čokoládoví ježci
40 min.
Ingredience
- 75gramůMáslo čerstvé
 - 1kusVanilkový lusk
 - 75gramůSolamyl
 - 1špetkaSkořice mletá
 - 50gramůCukr moučkový
 - 1kusVejce slepičí
 - 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 1špetkaKardamom
 - 1špetkaHřebíček
 - 100gramůMandle plátky
 - 100gramůPoleva čokoládová
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
526 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo rozmícháme s cukrem, vanilkovou dření, kořením, vejcem, Solamylem a 1/3 mouky. Potom vmícháme zbylou mouku a vše prohněteme. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout asi 12 hodin.
 - 2Z těsta utvoříme malé válečky, nakrájíme je na 11/2cm silné kousky a formujeme kuličky. Do kuliček napícháme vždy tři mandlové lupínky (bodlinky) a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
 - 3Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 15-20 minut.
 - 4Vychladlé ježky polijeme čokoládovou polevou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.