Čokoládový rýžový pudink

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
3 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu vlijeme 2 l vody, uvedeme do varu a vsypeme propláchnutou rýži. Osolíme a pod pokličkou povaříme 10 minut. Potom rýži scedíme.
  • 2
    V kastrůlku zahřejeme mléko s kakaem k varu, přidáme rýži a vaříme bez pokličky asi 30 minut doměkka. Přidáme cukr, promícháme, odstavíme z plotny a ihned vmícháme žloutky.
  • 3
    Rýži rozdělíme do misek, uhladíme a posypeme nastrouhanou čokoládou.
  • 4
    Pudink podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
ula
pá 18. 10. 2013
užasný recept pro děti!
Helena45
čt 3. 4. 2014
Zajímavé. V sobotu to vytvořím k odpolednímu mlsání.