Čokoládový smetanový dort
70 min.
Ingredience
- Náplň
- 60gramůKakao - prášek
 - 150gramůCukr krupice
 - 750mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 
 - 120gramůMandle
 - 225gramůČokoláda hořká
 - 150gramůCukr krupice
 - 60gramůKakao - prášek
 - 6kusůVejce slepičí
 - 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 15gramůMáslo čerstvé
 - 2lžíceVoda pitná
 
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Z bílků vyšleháme pevný sníh, žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, polovinu nastrouhané čokolády a sníh. Těsto vlijeme do máslem vymazané rozevírací formy na dort o průměru 25 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Hotový dort necháme ve formě 5 minut chladnout, potom ho vyjmeme a necháme na mřížce zcela vychladnout.
 - 2Na pánvi opražíme plátky oloupaných mandlí dozlatova, necháme vychladnout. Připravíme si čokoládovo-smetanovou náplň: smetanu vyšleháme s cukrem a kakaem na tuhou šlehačku. Trochu náplně dáme do sáčku s úzkým hvězdicovým nástavcem. Další trošku náplně si dáme do misky.
 - 3Zbylou čokoládu se dvěma lžícemi vody rozpustíme ve vodní lázni. Dort rozřízneme vodorovně na dva pláty. Horní plát potřeme rozpuštěnou čokoládou a necháme 10 minut zatuhnout. Spodní díl dortu postavíme řeznou stranou nahoru na tác a potřeme náplní. Horní díl dortu rozkrájíme na 16 dílků. Dílky urovnáme na spodní díl pokrytý náplní. Strany potřeme krémem odloženým v misce a obalíme mandlemi. Povrch dortu posypeme kakaem a nožem vyznačíme dílky. Náplní ze sáčku uděláme na každém dílku malou pusinku. Ihned podáváme nebo uložíme do chladu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.