Čokomuffiny – sladká tečka
50 min.
Ingredience
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 110gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 1lžíceKakao
- 0,7decilitrMléko polotučné
- 2lžíceZakysaná smetana
- 20gramůMandle
- 60gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Na pekáč si připravíme košíčky na muffiny. V rendlíku si rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme vejce, kakao, cukr, mléko, kysanou smetanu, vychladlé máslo a vše důkladně promícháme.
- 2Kvalitní hořkou čokoládu posekáme na drobné kousky. 1/3 si odložíme na posypání, 2/3 dáme do těsta, promícháme a velkou lžicí těsto rozdělíme do připravených košíčků na muffiny. Do středu každého těsta zatlačíme oloupanou mandli, posypeme je zbylou čokoládou a dáme je do předehřáté trouby na 190–200 °C péct.
- 3Pokud jsme si připravili malé muffiny, budeme je péct 20 minut, velké muffiny pečeme 30 minut.
- 4Podáváme je teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.