Čokomuffiny – sladká tečka

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pekáč si připravíme košíčky na muffiny. V rendlíku si rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme vejce, kakao, cukr, mléko, kysanou smetanu, vychladlé máslo a vše důkladně promícháme.
  • 2
    Kvalitní hořkou čokoládu posekáme na drobné kousky. 1/3 si odložíme na posypání, 2/3 dáme do těsta, promícháme a velkou lžicí těsto rozdělíme do připravených košíčků na muffiny. Do středu každého těsta zatlačíme oloupanou mandli, posypeme je zbylou čokoládou a dáme je do předehřáté trouby na 190–200 °C péct.
  • 3
    Pokud jsme si připravili malé muffiny, budeme je péct 20 minut, velké muffiny pečeme 30 minut.
  • 4
    Podáváme je teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.