Conchiglie s brokolicí a ančovičkami
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 500gramůTěstoviny Conchiglie
 - 450gramůBrokolice
 - 1lžíceOlej olivový
 - 3kusyAnčovičky konzervované
 - 1lžičkaSůl
 - 1stroužekČesnek
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 50gramůSýr Parmezán
 - 315mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 5litrůVoda pitná
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
782 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 2Mezitím rozebereme brokolici na růžičky a krátce je povaříme ve vodě. Zchladíme ve studené vodě a scedíme.
 - 3Rozpálíme olej a orestujeme na něm asi 3min nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájené ančovičky. Poté směs zalijeme smetanou a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna asi 2min provaříme. Přidáme brokolici a ještě krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem, omáčkou přelijeme těstoviny a promícháme.
 - 4Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.