Conchiglie s plody moře
55 min.
Ingredience
- 150gramůMušle slávky
- 1lžičkaOlej olivový
- 60gramůCibule
- 2kusyChilli paprička
- 5gramůPepř černý mletý
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 650gramůMořské plody mix
- 20gramůPetržel - nať
- 350gramůTěstoviny Conchiglie
- 5gramůSůl
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůKopr čerstvý
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
6 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme cibuli, česnek a nasekáme chilli papričky, smažíme
- 21-2 minuty na oleji. Vmícháme rajčata, protlak, pepř a vývar. Přivedeme k varu a omáčku zvolna vaříme 8-10 minut. Odstavíme ji, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme.
- 3Omáčku přelijeme do hrnce, přidáme do ní směs plodů moře a asi 4 minuty vaříme. Potom vložíme očištěné slávky a bylinky a zvolna vaříme 1-2 minuty, až se slávky otevřou. Ty, které se neotevřely, nepoužijeme.
- 4Uvaříme ve slané vodě těstoviny "al dente", scedíme je a necháme okapat. Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.