Čorba s uzeným masem
80 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2kusyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5kilogramVepřová uzená plec
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
579 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uzené vepřové maso dáme do studené vody, přidáme celou cibuli a vaříme doměkka. Pokud je uzené maso málo slané, přidáme do vody sůl. Uvařené maso vytáhneme z vývaru, do kterého přidáme rajčatový protlak a pokrájený česnek. Necháme přejít varem, přecedíme do druhého hrnce a dáme znovu vařit.
- 2Do zakysané smetany přidáme mouku, papriku, žloutek a lžíci octa, dobře rozkvedláme, aby nebyly hrudky, a za stálého míchání vlijeme do polévky.
- 3Maso pokrájíme na plátky.
- 4Servírujeme tak, že do každého talíře položíme plátek uzeného masa a přelijeme čorbou.
- 5
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.