Crespelle
35 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
 - 1lžičkaOlej olivový
 - 1špetkaSůl
 - 5kusůŽelatina bílá plátky
 - 150gramůSýr Ricotta
 - 4lžičkyCukr krupice
 - 4lžičkyMeduňka
 - 500gramůMaliny
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 125mililitrůLikér Limoncello
 - 80mililitrůMléko polotučné
 - 40mililitrůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
8 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme s mlékem a olivovým olejem, vmícháme mouku a necháme asi 30 minut stát.
 - 2Želatinu namočíme do vody, vymačkáme a rozpustíme v likéru. Vmícháme 2 lžíce ricotty, cukr a nasekanou meduňku. Opatrně vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.
 - 3Maliny (nebo jiné drobné ovoce) omyjeme a 200g přimícháme do krému.
 - 4Z připraveného těsta upečeme na oleji 4 tenké palačinky. Na jednu polovinu dáme krém, palačinky svineme a zabalíme do fólie. Chladíme asi 2 hodiny.
 - 5Potom palačinky nakrájíme na silné plátky a upravíme na talíře se zbylým ovocem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.