Čtyřbarevná pizza

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
816 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
21 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z rozdrobeného droždí a vlažné vody necháme vzejít kvásek. Vzešlý kvásek přidáme do mouky spolu s ostatními surovinami na těsto. Vypracujeme tuhé, ale nelepivé těsto (podle potřeby můžeme přidávat mouku), které necháme kynout na teplém místě asi 40 minut.
  • 2
    Vykynuté těsto rovnoměrně rozválíme do vhodné pečící formy.
  • 3
    Potřeme nejdříve olejem, potom rozetřeným česnekem se solí. Pak dáme tenkou vrstvu kečupu (nebo drcených rajčat). Poklademe plátky kuřecí šunky, kousky konzervovaného tuňáka, na kousky nakrájenými rajčaty a žampiony. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Pizzu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.